Alekos Vretos

© Alekos Vretos © Thomas Tzajimas © Thomas Tzajimas
09 July 2017
Palm Hop Select Stage
//   16:30

Alekos Vretos
(GR)
Alekos Vretos (oud), Eleni Vassileiadi (qanun), Dimitris Sevdalis (piano), Ntinos Manos (bass), Dimitris Klonis (drums).
De Griekse oudspeler en componist, Alekos Vretos, mengt jazz, Arabische, Griekse en Latin-muziek tot een meesterlijke cocktail, gekruid met de klanken van traditionele instrumenten. Als bandleader weet hij een unieke sfeer in zijn muziek te leggen: hij behoudt het tradionele geluid op de voorgrond, maar voegt er jazzimprovisaties en explosieve ritme-patronen aan toe.

Aletos releast in 2014 zijn tweede album “K On Top”, muzikaal ver verwijderd van zijn eerder werk, waarop hij toont hoe wereldmuziek en jazz tot één geheel moeten gekneed worden en niet langer ervaren worden als twee genres in één werkstuk. Dit album getuigt van maturiteit en smaakvolle muzikaliteit. Voor zijn werk en zijn betrokkenheid in de World Jazz muziekscene, werd hij in 2013 door de krant, The Athens Voice, bij de 100+1 meest invloedrijke personen in de Griekse muziek gerekend.

Alekos Vretos concerteerde op zowat alle belangrijke podia en festivals in Griekenland en was reeds te gast in de Verenigde Staten, Mexico en het Verenigd Koninkrijk. Hij werkte samen met de legendarische Mikis Theodorakis en o.a. Gilad Atzmon, Simon Shaheen, Haig Yazdjian, Theodore Antoniou, The Greek Contemporary Ensemble, The Kamerata, The Jazz Upstairs Big Band, Yorgos Fakanas, Dimitris Maragopoulos, The Athens State Orchestra, Lakis Chalkias, Kostas Thomaidis en Takis Paterelis.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi