Bill Laurance

© Stella K
09 July 2017
Theatre Stage
//   22:45

Bill Laurance
(UK)
Bill Laurance (piano, keys), Joshua Blackmore (drums), Felix Higginbottom (percussions, additional keys) and Chris Hyson (bass).
Grammy Award winnaar, toetsenist, componist, producer en arrangeur Bill Laurance is een van de leden van de experimentele jazzband Snarky Puppy, waarmee hij wereldwijd bekendheid verwierf. Verder werkte hij samen met Chris Potter, Morcheeba en Lionel Loueke. Naast tournees met Snarky Puppy componeert hij voor films en reclames, werkt hij aan zijn elektronische duoproject The Fix en componeert hij muziek voor verschillende dansgezelschappen.

In zijn Bill Laurance Project verenigt hij zijn passie voor klassieke muziek en jazz. Hiermee bracht hij in mei 2014 zijn debuutalbum “Flint” uit. Dit album, met een modern crossover-geluid, kwam meteen op nummer één in de iTunes Jazz Charts. Een jaar later kwam de cd en dvd “Swift” uit. Deze kreeg lovende recensies, en er volgde een Europese tournee.

De bijzonder productieve Laurance brengt begin 2016 al weer een volgend album uit: Aftersun (GroundUp Records). Het werd opgenomen in New Orleans, met bassist Michael League, drummer Robert ‘Sput’ Searight en percussionist Weedie Braihma. De muziek is teruggebracht tot haar roots: dansbaar, en met percussie in een hoofdrol. Een combi van world grooves met Bills kenmerkende genre-overschrijdende verkenningen. Over zijn vorig jaar uitgebracht “Live at Union Chapel”album werd unaniem gesteld: dit is echt een groots hedendaags jazzpianoconcert, dat verwijst naar jazzicoon Bill Evans, post-Coltrane pianoreuzen McCoy Tyner en Herbie Hancock, en de fusion van Joe Zawinul & Chick Corea.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi