East Gipsy Band & Tim Ries

© Adam Boor Tim Ries © Adam Boor
08 July 2017
Theatre Stage
//   22:45

East Gipsy Band & Tim Ries
(HU/US)
József Balázs (piano), Lajos Sárközi (violin), György Orbán (double bass), Vilmos Oláh (cymbalum), Elemér Balázs (drums), Gusztáv Balogh (vocals) & Tim Ries (saxophone).
Improvisatie en jazzelementen staan centraal in hun muziek. De band, opgericht door József Balázs - zelf één van de meest getalenteerde pianospelers van de jonge generatie, die o.a. te zien was met Erik Truffaz, Stephane Belmondo, Bobbie Watson, Charlie Mariano, Robin Eubanks en Steve Houben – brengt composities van bekende Franse, Duitse, Italiaanse, Hongaarse en Roma-componisten. De band speelde in de beste jazz clubs van New York en Toronto en toerde in Noord-Amerika en Europa. Hun debuutalbum werd in 2011 uitgebracht met de beroemde Amerikaanse jazzsaxofonist, pianist, componist en arrangeur, Tim Ries, die zowel in de rockmuziek als de jazz actief is.

Tim Ries speelde in de bigband van Maynard Ferguson en nam onder meer op met saxofonist en bandleider Bob Belden en Maria Schneider. In 1993 verscheen zijn eerste album, een plaat van een kwartet met Franck Amsallem, een jaar later gevolgd door een soloalbum waarop onder meer Amsallem, Randy Brecker en Joey Baron meespeelden. In 1996 speelde hij ook mee op een plaat van Joe Henderson, die een Grammy kreeg. Ries was ook lid van het saxofoonkwartet 'Prism Saxophone Quartet'. Daarnaast was hij sessiemuzikant in pop en rock (hij nam op met onder meer Paul Simon, Donald Fagen en Stevie Wonder) en ging meermaals op tournee met de Rolling Stones. Ries schreef jazz-arrangementen voor bekende Stones-nummers, ging met deze bewerkingen op tournee en nam er in 2005 ook een album mee op, met medewerking van onder andere de Stones zelf. Vandaag focust Ries vooral op zijn samenwerking met de bekende flamencodanser Sara Baras en met de East Gipsy Band uit Budapest, en is hij assistent-jazz-professor aan de University of Toronto.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi