Frank Woeste & Eric Vloeimans

Frank Woeste © Morgan Roudaut Eric Vloeimans © Maurits Giesen
09 July 2017
Theatre Stage
//   20:15

Frank Woeste & Eric Vloeimans
(DE/NL/US)
Frank Woeste (piano), Eric Vloeimans (trumpet), Yasushi Nakamura (bass) and Clarence Penn (drums).
De pianist Frank Woeste (°1976 Hannover) ontdekte op 16-jarige leeftijd de jazz tijdens zijn verblijf als uitwisselingsstudent in de Verenigde Staten. Terug in Duitsland, ging hij jazzlessen volgen aan het conservatorium van Bremen. Later studeerde hij van 1997 tot 2001 aan het Conservatoire National Superieur in Parijs. In 2004 kwam zijn eerste soloalbum 'Outward Improvisations On The Music Of F. Chopin' uit. In de loop der jaren won hij belangrijke jazzprijzen, waaronder de Montreux Piano Competition, het European Jazz Contest en Piano Revelations Jazz à Juan-Les-Pins.

Voor DADA People dook Frank, samen met de Amerikaanse trompettist Dave Douglas, onder in het werk van de Joods-Amerikaanse dadaïstische kunstenaar Man Ray. Bij Man Ray en zijn collega’s lag de focus op “readymades”: werk dat gecreëerd werd door alledaagse objecten op nieuwe en onverwachte manier te benaderen. Woeste en Douglas werkten met deze insteek een hele reeks nieuwe composities uit voor een jazzkwartet met trompet, bas, piano en drums. Verwacht een verfrissende combinatie van improvisatie en composities met de wortels stevig in het dadaïsme.

Tijdens deze Europese tournee zal Eric Vloeimans de trompet hanteren. Deze Nederlandse muzikant speelde met verschillende artiesten en ensembles in heel Europa, Indonesië, China, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika en Japan. Als geen ander weet hij constant zijn reiservaringen in zijn interpretaties en composities te verwerken.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

08.07.2017
Brosella Folk & Jazz
Brosella Folk
Groentheater - 1020 Brussel
09.07.2017
Brosella Folk & Jazz
Brosella Jazz
Groentheater - 1020 Brussel
 

Your band at Brosella?

Apply with your band for the next edition of Brosella Folk & Jazz Festival!
More Info
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi