Jonathan De Neck

© Yves Barbieux © Jean-Luc Goffinet
08 July 2017
Theatre Stage
//   20:15

Jonathan De Neck
(BE/FR/PT/GH/AR)

Carte Blanche
Jonathan De Neck (accordion, composition & arrangements), Sébastien Taminiau (violin), Quentin Dujardin (guitar), Jean-François Durdu (viola), Corentin Dellicour (cello), Benoît Leseure (violin), Rui Salgado (double bass), Esinam Dogbatse (flute, percussion) and Gerardo Di Giusto (piano).
Jonathan De Neck begon diatonische accordeon te spelen toen hij amper acht jaar was. Naast zijn studies compositie aan het Koninklijk Conservatorium van Luik, leerde hij het klappen van de zweep bij gerenommeerde muzikanten. Momenteel maakt hij deel uit van verschillende gezelschappen, als Balbuzar, Tali Toke, Les Déménageurs, Récital Boxon, Mary M. en het Diab Quintet. Voor deze laatste schreef hij alle composities voor het album ‘Seagull Tango’. In Jonathans muziek herken je vooral folk, wereldmuziek, en klassieke kamermuziek, maar ook jazz en ruimte voor improvisatie zijn merkbaar. Alles draait om zijn meeslepende melodieën, zijn swingende jazzy arrangementen en het spannende samenspel. Melancholiek en lyriek worden verweven tot boeiende muziek waarbij je spontaan een eigen verhaal begint te vermoeden. Kleinoden, spannend en verassend van de eerste tot de laatste noot.  

Met de Carte Blanche, die Brosella hem aanreikt, wil Jonathan zich nog meer verdiepen in het verleggen van de grenzen van het accordeonspel, door samen te werken met muzikanten die voor hem nieuwe wegen openen. Hij voelt zich recent sterk tot Latijnse & mediterrane muziek aangetrokken. Hierdoor neemt hij in zijn verhaal artiesten mee uit Portugal, Argentinië, Frankrijk en Ghana, naast die uit eigen land.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi