Lynn Cassiers

© Sophie Saporosi © Lyn Cassiers
09 July 2017
Theatre Stage
//   17:45

Lynn Cassiers
(BE/FR/US)

CARTE BLANCHE
Lyn Cassiers (composition, vocals, electro), Eric Vermeulen (piano), Manolo Cabras (double bass) Marek Patrman (drums), Nico Roig (electric guitar) and John Ruocco (saxophone).
Jazzvocaliste Lynn Cassiers koos, na haar studies aan de Kunsthumaniora in Antwerpen, heel bewust voor het Conservatorium in Den Haag om haar eigen muzikale weg te zoeken. Ze kreeg er les van onder meer Rachel Gould, John Ruocco, Jay Clayton, Bobby McFerrin, Deborah Brown, Ronan Guilfoyle, Billie Hart en Judy Niemack en studeerde af in 2006.

Lynn liet zich opmerken bij Octurn en Lidlboj en het 'Vliegen tot in de hemel'-project van Brussels Jazz Orchestra, maar ze is er vooral in geslaagd om één van de markantste stemmen van de Belgische improvisatiescène te worden, waar ze haar dromerige stem kan bewerken met elektronica en effecten. Het is een universum van voortdurende modulatie, toeval en intuïtie. Ook vaak een onschuldige wereld, wat nog wat aangezet wordt door Cassiers’ frêle, meisjesachtige stem en haar vermogen om de wereld op een haast kinderlijke manier te bekijken.

Ze treedt op in heel Europa met groepen als Riccardo Luppi's Mure Mure, Lidlboj, Wrapped In, Octurn ’7 Eyes’, The Crappy Mini Band, Tape Cuts Tape, Basic Borg, Magine, MALM,… Haar solo-debuut 'The Bird, The Fish and The Ball' was cd van de week in Le Soir en kreeg veel lovende woorden in de media, waaronder ‘dit album is een fijn kleinood voor de liefhebbers van experimentele fluisterpop en knisperende elektronica’.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

08.07.2017
Brosella Folk & Jazz
Brosella Folk
Groentheater - 1020 Brussel
09.07.2017
Brosella Folk & Jazz
Brosella Jazz
Groentheater - 1020 Brussel
 

Your band at Brosella?

Apply with your band for the next edition of Brosella Folk & Jazz Festival!
More Info
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi