ACQMM

© JL Goffinet © Annie Boedt
Donderdag 15 januari 2015 om 20:00:
La Tentation Lakensestraat 28 1000 Brussel

ACQMM
(België)

Alexandre Cavaliere Quintet Manouche Moderne
Alexandre Cavaliere: violin
Walter Gonella: guitar
Manu Bonetti: guitar
Vincent Bruyninckx: piano
Jean Louis Rassinfosse: double bass
Verhalen over reuzetalenten die als kind ontdekt worden zijn in het geval van violist Alexandre Cavaliere geenszins van de pot gerukt. Uitgenodigd voor de festiviteiten rond Django d’Or in Brussel, horen Didier Lockwood en Babik Reinhardt in 1998 een bijzonder talent spelen. Hun verbazing is groot wanneer ze de zaal betreden en zien dat… een 12-jarige jongeman de viool vasthoudt! Ze nodigen hem meteen uit om naar Parijs te komen. Dat is dan meteen het startschot van Cavalière's carrière.

Daarna gaat het snel. Hij schuimt internationale podia af met de groep van zijn vader en verzamelt een adembenemend lijstje van prestaties: in het Princess Grâce of Monaco theater, aan de zijde van Michel Jonasz in de Olympia, het festival Espoo Jazz in Finland en, dankzij Dorado Schmitt, een concert in New York, op het Django Reinhardt festival Birdland. Interventies op tv en radio zijn schering en inslag. En, uiteraard, ook al een paar keer op Brosella Folk & Jazz en Djangofolllies.

Trop is teveel en aan het eind van het vorige decennium neemt Alexandre een broodnodige break van een aantal jaren. Nu is hij terug met een band waarin hij de hem zo dierbare Manouche (gypsiejazz in de stijl van Django Reinhardt) vermengd met het bebop idioom. Anno 2014 is Alexandre nog steeds maar 29 jaar en opnieuw klaar om de wereld te veroveren.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

16.01.2018
Djangofolllies
Minor Sing
Les Riches-Claires - 1000 Brussel
17.01.2018
Djangofolllies
Minor Sing
Jacques Pelzer Jazz Club - Luik
18.01.2018
Djangofolllies
Minor Sing
La Posterie - Courcelles
 

Your band at Brosella?

Apply with your band for the next edition of Brosella Folk & Jazz Festival!
More Info
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi