Big Noise

© Margot Raymond © Margot Raymond
Woensdag 17 april 2013 van 12:00 tot 14:00:
Kunsthumaniora Brussel

Big Noise
(België)
Raphaël D’Agostino (trumpet, vocals), Johan Dupont (piano), Max Malkomes (double bass) and Laurent Vigneron (drums)
Big Noise is een Luikse powerjazzband in de traditie van New Orleans jazz uit de jaren twintig. Tijdloze very sexy swing jazz music! Dit kwartet uit Luik speelt iedere maand in het Brusselse café Zebra en telkens weer proberen ze nieuwe dingen uit, evolueert hun geluid en experimenteren ze met hun arrangementen. De originele stijl van Big Noise is ontstaan uit de verbinding van de muziek van Louis Armstrong met de stijl van de vier jonge musici. Het spelplezier en de verschillende achtergronden van de muzikanten (blues, klassiek, marching drums en jazz) zorgen ervoor dat een Big Noise optreden een heuse belevenis is die voorbijraast als een onstuitbare stoomtrein.

Ter illustratie het interview met Raphael D’Agostino uit focus Knack:
Raphael D’Agostino, één vierde van de groep, zingt en speelt trompet. “Big Noise bestaat sinds drie jaar. Wij maken muziek in het genre van de New Orleans jazz, in de stijl van Louis Armstrong. De vier muzikanten van Big Noise hebben elk een verschillende achtergrond. De drummer groeide op met swing, de contrabassist met de blues, de pianist werd beïnvloed door de klassieke muziek, en ik door de fanfare. Dat is, samen met onze voorliefde voor muziek van de jaren ’20, een interessante mix,” legt D’Agostino uit.
Jazz draagt tegenwoordig nog steeds het stigma van moeilijke en ontoegankelijk muziek. Big Noise wil dit vooroordeel ontkrachten. D’Agostino ziet zichzelf als een profeet om deze boodschap uit te dragen. “Moderne jazz is inderdaad moeilijk te beluisteren voor mensen die geen muzikanten zijn. Er zijn maar weinig mensen die daar naar luisteren, ik schat nog geen 1 op 10.” “Ons doel is om toegankelijk jazz te maken. Dat is heel belangrijk. Jazz lag aan de basis van quasi alle muziekgenres, ook van de populaire muziek waar jongeren nu naar luisteren. Geïnspireerd door Europese muziek begon Louis Armstrong, geboren in het begin van de 20ste eeuw, de ongestructureerde Afrikaanse blues enige structuur te geven. Dat werd uiteindelijk de New Orleans muziek, een mengeling van Afrikaanse muziek, blues en klassieke muziek. Daaruit stroomden al snel andere genres voor, die nu populair zijn. De muziek die wij maken stamt af van de slavenmuziek, en daar straalt kracht en levensvreugde van af. Het publiek heeft nood aan muziek die een glimlach op het gezicht tovert. Dat is iets wat theater kan doen, maar zeker ook muziek.” aldus D’Agostino. MVG - focus.knack.be

www.bignoise.be


De groep speelt van 12:45 tot 13:45. Elk Broodje Brussel wordt ingeleid door het jong talent van de Kunsthumaniora Brussel. Van 12:15 tot 12:40 zullen zij telkens voor een prachtig voorprogramma zorgen. Het voorprogramma wordt dit keer verzorgd door jonge slagwerkers van de Kunsthumaniora Brussel onder leiding van Jean-Phillipe Komac, Jan Samyn en Eric Taelemans.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 

Your band at Brosella?

Apply with your band for the next edition of Brosella Folk & Jazz Festival!
More Info
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi