Carlo Nardozza - Michel Bisceglia Duo

© Carlo Nardozza © Michel Bisceglia
Vrijdag 18 november 2011 om 20:00:
Brasserie 's Gravenmolen - Grimbergen

Carlo Nardozza - Michel Bisceglia Duo
(België)
Carlo Nardozza: trompet
Michel Bisceglia: piano
Trompettist Carlo Nardozza is een natuurtalent en de beste trompettist van de jonge generatie. U hoeft daar niet eens ons woord voor te nemen. Ook de Franse topbassist Henri Texier noemt Carlo "un très grand talent" en heeft hem al ingelijfd voor zijn internationale kwintet.

Deze joviale Limburger studeerde aan het conservatorium van Maastricht, waar hij zijn eigen kwintet samenstelde. Samen verovert deze bende gelijkgestemde zielen in sneltreinvaart de jazzpodia in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië. In 2006 kregen ze de Jerry Van Rooye-Jazzaward voor Toonaangevende Jazzband op het Jazztival in Maastricht. Een paar maanden tevoren wonnen ze in Avignon de Prijs voor Beste Composities op het Tremplin Jazz Concours. In het winnende stuk, Dozzy Suite, balt Nardozza al zijn muzikale invloeden van Dave Douglas tot Italiaanse volksmuziek samen. De suite werd, na het succes van hun debuut Making Choices, vereeuwigd op de tweede fel gesmaakte cd Winterslag, waarop gastmuzikant Gwen Cresens (Papillon, Tanguedia, Arno,…) de band op accordeon kwam versterken. Het Carlo Nardozza Quintet speelt muziek die vanuit alle windrichtingen komt aangewaaid. Flamenco, musette, samba, hard bop, wat prikkelende snuifjes vrije impro.

http://web.me.com/carlonardozza

Michel Bisceglia componeert, arrangeert, produceert, dirigeert, doceert en musiceert. Van Dewey Redman via Toots Thielemans en Philip Catherine, ze weten allemaal welk talent deze muzikant in huis heeft. De Italiaanse Limburger leunt naar emotionaliteit en diepgang. De stortvloed aan ideeën die Bisceglia in zijn improvisaties over de luisteraars gooit, is bijna eindeloos; er is zoveel te spelen en zo weinig tijd. Fijnproevers weten het al lang: souplesse is Bisceglia’s handelsmerk.

Michel Bisceglia heeft scherpe oren en een open geest. In 1993 kreeg hij de opdracht een werk te schrijven voor de opera van Aken. Zo ontstond zijn liefde voor het schrijven en arrangeren. Sindsdien kon men hem zijn eigen bewerkingen zien dirigeren aan het hoofd van onder meer het Japan Symfonia Orchestra en het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen.
Maar ook pop- en chansonartiesten als Kris De Bruyne, Johan Verminnen, Jo Lemaire, Ozark Henry, Hooverphonic en Mauro Pawlowsky deden reeds een beroep op hem als componist of arrangeur. In de jazz stond hij al aan de zijde van Randy Brecker, Toots Thielemans, Philip Catherine, Dewey Redman en vele anderen.
Dat zijn nieuwsgierigheid hem op verrassende paden brengt, mag blijken uit zijn huidige werk voor de nieuwe cd-opname van de Belgisch-Italiaanse levende legende Rocco Granata.Toch vindt Michel in zijn duizelingwekkende agenda nog de tijd om de wereld rond te reizen met zijn eigen Trio.

www.michelbisceglia.com

De Brasserie 's Gravenmolen biedt op vrijdag 18 november 2011 het CARLO NARDOZZA - MICHEL BISCEGLIA DUO een podium en publiek voor een TRY-OUT van hun nieuw project met een CD als einddoel ...

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi