Duo Trabajando

© Duo Trabajando
Dinsdag 19 februari 2013 van 12:00 tot 14:00:
Kunsthumaniora Brussel

Duo Trabajando
(België)
Femke Van Leuven (flute)
Jeroen Keymeulen (guitar)
Duo Trabajando bestaat uit dwarsfluitiste Femke Van Leuven en gitarist Jeroen Keymeulen. Doorheen hun opleiding aan verschillende conservatoria bleven zij steeds samen repeteren en concerteren.

Door coaching door ondermeer Christel Kessels, Frank Hendrickx, Godelieve Monden en Luc Loubry slaagden ze erin om hun "gewone" fluit-gitaar combinatie tot een hoogstaande vorm van kamermuziek om te vormen. Masterclasses bij Martijn Vink (Het Collectief), Stijn Boeve (Emanon) en Tom Pauwels (Ictus) vormden hen ook in het hedendaagse repertoire.

Het resultaat is een jong, gemotiveerd ensemble dat actief op zoek gaat om zowel het bekende standaardrepertoire als het minder bekende werk uit te voeren. Duo Trabajando staat op die ma nier keer op keer garant voor een origineel en creatief concertprogramma.

Hoogtepunten waren hun deelname aan "Recitals voor Jonge Oost-Vlaamse Solisten", hun live-optreden voor Radio Klara en de opluistering van het galaconcert van de Koning Boudewijnstichting, in aanwezigheid van het prinselijk paar.

In het programma "Tango con Piazzolla" zoekt Trabajando het zuiders, meer bepaald in het Latijns-Amerikaanse repertoire.
De befaamde bandoneonspeler Astor Piazzolla kent natuurlijk iedereen en zijn "Histoire du Tango" is nagenoeg even bekend. Duo Trabajando speelt met enorm veel plezier dit fantastisch werk, maar wil het tegelijkertijd ook confronteren met repertoire van andere componisten, die uit een zelfde traditie kwamen.
Het resultaat werd een boeiend en gevarieerd concertprogramma met werk van Piazzolla, Puyol en Gnatalli.


Het duo speelt van 12:45 tot 13:45. Elk Broodje Brussel wordt ingeleid door het jong talent van de Kunsthumaniora Brussel. Van 12:15 tot 12:40 zullen zij telkens voor een prachtig voorprogramma zorgen. Het voorprogramma wordt dit keer verzorgd door diverse kamermuziekensembles uit de Kunsthumaniora Brussel van Marc Claes en Tijl Verhaeghe.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 

Your band at Brosella?

Apply with your band for the next edition of Brosella Folk & Jazz Festival!
More Info
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi