Ivan Smeulders & Emile Verstraeten

Woensdag 30 januari 2013 van 12:00 tot 14:00:
Kunsthumaniora Brussel

Ivan Smeulders & Emile Verstraeten
(België)

Couleurs
Ivan Smeulders (accordion, bandoneon)
Emile Verstraeten (violin)
Ivan Smeulders (Antwerpen) en Emile Verstraeten (Gent) zijn twee muzikanten met een klassieke opleiding. Maar ze verdienden ook hun sporen in de Jazz, de Wereldmuziek, de Zigeunertraditie, de Filmmuziek, en als uitvoerders van eigen werk. “Couleurs “is hun eerste plaat. Het uitgangspunt; “Met veel goesting mooie muziek maken, mekaar speels aanvullen en optillen”. En ook wel; “De traditie doorbreken of aanvullen zonder het respect voor de traditie te verliezen”.

Ivan en Emile voelen zich zowel muzikaal als emotioneel tweelingbroers,dat helpt natuurlijk. Ze vormen moeiteloos een twee-eenheid. Toch zijn er ook verschillen; Ivan denkt filmischer als componist, Emile vertrekt van heldere Jazz. Elke compositie is zorgvuldig gearrangeerd. De viool, het accordeon en de bandoneon staan centraal. Beide muzikanten kennen de mogelijkheden van hun instrumenten door en door en stoppen nooit met improviseren, zoeken naar klankkleuren en muzikale meerwaarde.

Ivan en Emile leerden mekaar kennen in mijn groepje (daar ben ik best trots op trouwens) waarmee we acht jaar lang zeer succesvol toerden in binnen –en buitenland. Maar ze ontdekten dat ze ook een eigen verhaal hebben. Een verhaal waarmee u kan kennis maken dankzij “Couleurs”.

Bart Peeters

http://www.youtube.com/watch?v=jGrXcIe3UIk


De groep speelt van 12:45 tot 13:45. Elk Broodje Brussel wordt ingeleid door het jong talent van de Kunsthumaniora Brussel. Van 12:15 tot 12:40 zullen zij telkens voor een prachtig voorprogramma zorgen. Het voorprogramma wordt dit keer verzorgd door het jazzcombo van de Kunsthumaniora Brussel onder leiding van Dieter Limbourg

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 

Your band at Brosella?

Apply with your band for the next edition of Brosella Folk & Jazz Festival!
More Info
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi