Kugoni Trio

© Kugoni Trio © Martine Goetschalckx © Martine Goetschalckx
Woensdag 1 februari 2012 van 12:00 tot 14:00:
Kunsthumaniora Brussel

Kugoni Trio
(België)
Kurt Bertels (saxofoon), Nicolas Dupont (viool) en Goedele Taveirne (piano).
Het Kugoni Trio is een jong en uniek ensemble ontstaan aan het Brusselse conservatorium en bestaat uit drie dynamische klassieke muzikanten; saxofonist Kurt Bertels, violist Nicolas Dupont en pianiste Goedele Taveirne. Zij vonden elkaar in gezamenlijk enthousiasme voor energievolle kamermuziek, verrassend klassiek en fris 20ste eeuws repertoire.

‘Couleurs d’un rève’ van Jean-Luc Defontaine (°1971)
Een dromerig werk in quasi-impressionistische stijl van de franse componist Jean-Luc Defontaine. Hij studeerde viool en compositie in het Parijse conservatorium bij Roger Boutry, Thierry Escaish e.a. De stijl van z’n werken bevestigt de franse muziek uit de 20ste eeuw (Debussy, Ravel, Dutilleux), zoals je kan horen in het gebruik van vele klankkleuren. Elk van z’n werken is een beeld met een originele complexiteit, zoals ook Couleurs d’un rève met z’n 3 verschillende gedeeltes.

‘Fantasy on a Voodoo Rhythm’ van Jane Brockman
De Amerikaanse componiste Jane Brockman probeert met dit werk de energie en opwinding weer te geven van de Voodoo ritmes. Een trip naar New Orleans inspireerde haar om onderzoek te doen naar de authentieke klanken van deze cultuur. Het stuk werd opgedragen aan ‘The Cleveland Duo and James Umble’, die de première verzorgen te Minneapolis in 2003.

‘Oblivion’ van Astor Piazolla (1921-1992)
Een van de meest geroemde tango’s van de argentijnse componist en bandoneonist. Oblivion, traag en elegant, spreekt in heerlijke melodieën over tragedie en liefde, kortom: het pure leven.

‘Mimesis’ van Wouter Lenaerts (°1981)
Nieuw werk uit 2010 van een jonge Belgische componist! Het griekse woord ‘Mimesis’ betekent letterlijk ‘imitatie’ en verwijst naar de voorstelling van de werkelijkheid in een kunstwerk. De filosoof Plato noemde het de representatie van de natuur en volgens hem was elke artistieke creatie een vorm van imitatie. In deze compositie staat mimesis voor een verwijzing naar, een imitatie van en een persoonlijke visie op Tsjechische muziek in al haar facetten. Door een typische lyriek en ritmiek ademt de atmosfeer van het werk meteen deze Slavische retoriek uit. Bovendien is het hoofdthema geïnspireerd op een oud Tsjechisch volkslied ‘Kral Duchu’, dat op haar beurt terug gaat naar de Erlkönig van Goethe.

‘Cantilène et danse’ van Marc Eychenne (°1933)
Marc Eychenne werd geboren in Algiers en haalde al snel z’n eerste prijs viool in het conservatorium aldaar. Onder zijn composities vinden we heel wat orkest-en kamermuziek. Cantilène et Danse bestaat uit 2 contrasterende bewegingen: een lyrische en improvisatorische ‘Cantilène, en een vurige, exotische en zelfs jazzy Danse.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi