Robyn Bennett & Bang Bang

Woensdag 27 maart 2013 om 18:30:
Warwick Barsey Hotel

Robyn Bennett & Bang Bang
(USA/Frankrijk)
Robyn Bennett – voice
Benoit Van Hille – trombone
Max Mastella – guitar
César Poirier – saxophone tenor & clarinet
Matyas Szandai – double bass
David Pouradier Duteil – drums
Geboren in Pennsylvania, groeide Robyn Bennett op in een wereld vol muziek. Ze leerde piano spelen op de leeftijd van zes, dank zij haar grootmoeder die haar het instrument voor haar verjaardag cadeau deed, en zong tijdens haar studies bij verschillende koren en jazz bands. Als fervent danser, studeerde Robyn bovendien ballet, jazz, tapdans, acro en moderne dans. Ze volhardde in een driedelige opleiding zingen, dansen & acteren en behaalde in 2001 een Bachelor of Arts aan het prestigieuze Vassar College in New York. Ze vervolledigt haar opleiding aan de New York University en doet evaring op in Off-Broadway producties zoals “West Side Story”, “Carousel” en “South Pacific”.

Robyn verhuist in 2006 naar Parijs om de cast van de “Cabaret” musical te vervoegen, die gedurende twee jaar in het beroemde Folies Bergéres-theater liep. Gedurende deze productie ontmoet ze de jazztrombonist Ben Van Hille, die net zijn eerste album “Suite Parisienne” met eigen werk uithad.

In 2010 starten ze hun effectieve samenwerking met de realisatie van “Bang Bang”, een opmerkelijk debuutalbum, dat naoorlogse swing standards mengt met Broadway klassiekers en hier en daar zelfs een snuifje sixties pop. Het geheel verpakt in een fris atypisch geluid.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 

Your band at Brosella?

Apply with your band for the next edition of Brosella Folk & Jazz Festival!
More Info
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi