Roland + The Golden Glows

Vrijdag 14 oktober 2011 om 20:00:
De Muze van Meise

Roland + The Golden Glows
(Belgiƫ)

A tribute to Alan Lomax
Roland Van Campenhout
The Golden Glows: Nel Ponsaers, Bram Van Moorhem & Katleen Scheir
The Golden Glows, een Antwerps trio met een voorliefde voor oude, wat vergeten muziek, kregen het privilege om aan de slag te gaan met een unieke muzikale erfenis: Prison Songs, een selectie van gevangenisliederen, in de jaren 40 geregistreerd door Alan Lomax in Parchman Farm, de oudste penitaire instelling van Mississippi. The Golden Glows creƫerden een unieke performance die teert op rauwe energie en vocale power.

Blueslegende Lead Belly werd ontdekt door Alan Lomax en diens vader John A. Lomax. In de jaren 30 reisden zij langs gevangenissen in het zuiden van de Verenigde Staten om prison songs op te nemen. Lead Belly's "Good Night Irene" in een versie van The Weavers en Nirvana's versie van "Where Did You Sleep Last Night (In The Pines)" is in ieders geheugen gegrift. Maar daarnaast speelde Lead Belly nog zo'n 500 songs bij mekaar. Wie anders dan onze eigen blueslegende Roland is het meest geschikt om daaruit een spannende selectie te brengen?

De avond start met de documentaire The Land Where The Blues Began (USA, 60) waarin Alan Lomax, John Bishop en Worth Long in de Mississippi delta op zoek gaan naar de grondbeginselen van blues.

www.goldenglows.be www.rolandvancampenhout.be

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tR2gRqyopgg

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 

Your band at Brosella?

Apply with your band for the next edition of Brosella Folk & Jazz Festival!
More Info
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi