Royal Southern Brotherhood

© RSB © RSB © RSB © RSB
Donderdag 16 oktober 2014 om 20:00:
La Tentation Lakensestraat 28 1000 Brussel
Tickets 25 € VVK 20 € via La Tentation

Royal Southern Brotherhood
(USA)
Cyril Neville – Percussion and Vocals
Devon Allman – Guitar and Vocals
Bart Walker – Guitar and Vocals
Charlie Wooton – Bass
Yonrico Scott – Drums
The soul of the south. Amplified soul for the new generation

Nog voor ze zelfs maar één akkoord had gespeeld, trok de Royal Southern Brotherhood al de nodige aandacht. In het zuiden van de States, waar muziek een erkende godsdienst is, zijn er twee rock ‘n’ roll-bloedlijnen die boven alle anderen uittornen. In de bars, van Mississippi tot Maryland, is het hardop uitspreken van Allman en Neville Brothers een magische spreuk: conversaties vallen stil, snookerballen stoppen met rollen, Stetsons worden respectvol aangetikt en bierflessen in de lucht gestoken als eresaluut. Dit zijn niet zomaar bands, dit zijn goden. Met in haar bezetting het icoon Cyril Neville en Devon Allman, kijkt de Royal Southern Brotherhood onmiddellijk aan tegen torenhoge verwachtingen. Maar geen reden tot paniek: de verwachtingen worden volledig ingelost. De familiestamboom mag dan veelbelovend zijn, deze nieuwe band drijft op talent, niet op genealogie. Het gaat niet om rockgeschiedenis, maar om hier en nu.

Deze bezetting heeft talent op overschot. Uiteraard kent u Cyril Neville: dichter, filosoof, meesterpercussionist en misschien wel de laatste grote soulzanger van de South. Devon Allman: als zoon van Gregg Allman kreeg deze 39-jarige rock ‘n’ roll mee in zijn DNA, maar hij heeft altijd zijn eigen pad bewandeld. Mike Zito heeft plaats geruimd voor Bart Walker, maar deze jongeman uit Nashville, winnaar van de prestigieuze Best Guitarist award tijdens de 2012 International Blues Challenge in Memphis, weet eveneens binnen de groep voor tegenwicht zorgen voor zijn rockende confrater. Bassist Charlie Wooton en drummer Yonrico Scott zijn beide zwaargewichten in hun respectievelijke categorieën. Charlie heeft in ontelbare bezettingen in het zuiden gespeeld, waaronder de Wood Brothers. Idem zo Yonrico, maar bovendien liet hij de vellen trillen bij beroemdheden als de Derek Trucks Band, Gregg Allman en zelfs de Allman Brothers.

Men heeft gezegd dat rock ‘n’ roll dood is, maar “men” is verkeerd. Er hangt wel degelijk iets in de lucht als de Royal Southern Brotherhood haar opwindende nieuwe invulling van blues-rock en begeesterende muzikaliteit vanuit de Southern States uitdraagt naar dat grote podium, dat de wereld is. The South is rising again. Come along for the ride.

www.royalsouthernbrotherhood.com

in samenwerking met

La Tentation en Brussels Blues Society

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi