The Ghost Notes

© The Ghost Notes © The Ghost Notes © The Ghost Notes © The Ghost Notes © The Ghost Notes
Donderdag 21 januari 2016 van 12:00 tot 14:00:
Kunsthumaniora Brussel - 1020 Brussel
Chrysantenstraat 28 - GRATIS

The Ghost Notes
(Griekenland)
Jim Politis: lead guitar; Vassilis Antonopoulos: rhythm guitar; Sergio Chrissovitsanos: violin; Dimitris Tsekouras: upright bass.
De Gypsy Jazz band ‘The Ghost Notes’ werd eind 2012 opgericht door gitarist Jim Politis. Het repertoire van de groep bestaat uit Gipsy Jazz-nummers, composities van Django Reinhardt, swing-versies van pop en rocknummers en eigen werk, dat de moderne benadering van het genre benadrukt. Hun debuutalbum ‘Jazzy-Key’ werd in april 2013 uitgebracht en bestond uit eigen werk en Django Reinhardt-nummers.

Na de release van dit eerste album en de talrijke concerten in Griekenland, volgde in mei 2013 de eerste Europese tournee met concerten in Italië, Tsjechië, Duitsland, België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Ook waren ze te gast op het European Music Day Festival in Griekenland (2013), het Athens Djangofest Festival (2013), het Patras International Festival/Djangofest (2014), het Thessaloniki Djangofest Festival (2014) en werd er een artikel aan de groep gewijd in ‘B.M.G. Magazine’ – de oudste publicatie gewijd aan snaarinstrumenten, opgericht in Engeland in 1903. Tijdens hun tweede Europese tournee in mei/juni 2014 speelden ze in acht landen op festivals, waaronder het Hungarian National Museum Festival in Budapest, de Brussels Jazz Marathon, het JekerJazz Festival in Maastricht en het Newcastle-Under-Lyme Jazz & Blues Festival.

Hun tweede album ‘Secrets Of A Memory’ werd in februari 2015 uitgebracht door Hitchtone Music & Promotion, waarna opnieuw een tournee langs Europese steden volgde, waaronder Athene, Firenze, Zagreb, München, Brussel, Londen, Birmingham, Cardiff en Liverpool. Hoogtepunten waren er o.a. in Athene door het gastoptreden van Stochelo Rosenberg van het Rosenberg Trio en een concert in de Royal Albert Hall in Londen.

The Ghost Notes blijft ondertussen toeren en werken momenteel aan hun derde album. Wilt u een idee krijgen van het muzikale niveau, check dan even de YouTube links hieronder. U zal verbaasd staan …

https://m.youtube.com/watch?v=N5QlULyCpLM. Jim Politis solo
https://www.youtube.com/watch?v=Dg-ksskMVyE Jim Politis solo
https://m.youtube.com/watch?v=gBh0Ig5kzCs. The Ghost Notes
https://m.youtube.com/watch?v=mmDO9tiJaao. met Rosenberg

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

16.01.2018
Djangofolllies
Minor Sing
Les Riches-Claires - 1000 Brussel
17.01.2018
Djangofolllies
Minor Sing
Jacques Pelzer Jazz Club - Luik
18.01.2018
Djangofolllies
Minor Sing
La Posterie - Courcelles
 

Your band at Brosella?

Apply with your band for the next edition of Brosella Folk & Jazz Festival!
More Info
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi