The Sidewinders

. .
Dinsdag 6 mei 2014 tussen 12:00 en 14:00:
Kunsthumaniora Brussel 1020 Brussel
Gratis

The Sidewinders
(België)
Michel Paré (trumpet), Thomas Champagne (saxophone), Eve Beuvens (piano), Nicholas Yates (double bass) and Toon Van Dionant (drums)
Eind 2008, richtten Thomas Champagne en Nicholas Yates (al collega’s in het Thomas Champagne Trio), dit kwintet op om hun dorst voor ‘hardbop’ te lessen. Maar het Thomas Champagne Trio bracht op hetzelfde moment hun debuut album uit, wat de aandacht van de twee bovengenoemde muzikanten volledig in beslag nam. Het is dan ook pas begin 2011 dat het avontuur van de Sidewinders pas echt begint.

Na concerten op het Gouvy Jazz & Blues Festival, Jazz in Stavelot, Jazz in Luik, JolyJazz (ValJoly, FR) en in vele clubs en culturele centra, nam de band hun eerste album op dat uitkwam in november 2012!

‘The Sidewinder’, is de naam van één van de composities van één van de meest karakteristieke albums van Lee Morgan, en tevens, het pad dat de hardbop in de vroege jaren zestig inslaat. In de voetsporen van Horace Silver zijn de sleutelwoorden van deze harde-boppers uit de jaren zestig ‘funky groove’ en ‘feeling soul’.

Het is de muziek uit deze periode die de Belgische band The Sidewinders met brio nieuw leven inblaast. Er wordt beroep gedaan op Lee Morgan, maar ook Hank Mobley, Wayne Shorter en Art Blakey. Met een moderne energieke swing brengen Michel Paré en Thomas Champagne leggen hun hart en ziel in het brengen van een energieke moderne swing in de muziek van hun idolen.

Om te helpen bij deze taak, was er een ritmesectie nodig die de jaren zestig groove eer aan deed. Pianiste Eve Beuvens ging deze uitdaging aan en slaagde er, samen met bassist Nicholas Yates en drummer Toon Van Dionant, perfect in het originele geluid op een hedendaagse manier tot leven te wekken.

The Sidewinders, een fantastisch kwintet dat fans van het genre zal verrukken.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 

Next events

03.05.2018
Kristal Klaar Zang
GC De Markten - 1000 Brussel
 

Your band at Brosella?

Apply with your band for the next edition of Brosella Folk & Jazz Festival!
More Info
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi