Music 4 a While

© Etienne Plumer © Etienne Plumer © Etienne Plumer
08 July 2017
Theatre Stage
//   15:00

Music 4 a While
(BE)
Johan Dupont (piano & arrangements), Muriel Bruno (vocals), André Klenes (double bass), Jean-François Foliez (clarinet), Martin Lauwers (violin) & Stephan Pougin (percussion).
Een ontmoeting tussen de Oude muziek en Jazz, of hoe muzikanten met een klassieke opleiding, maar die zich voornamelijk in de jazzwereld bewegen, zin kregen om samen een totaal nieuw muzikaal avontuur te beleven ...

Johan Dupont ontmoette in 2012 de operazangeres Muriel Bruno, die ook de behoefte voelde om horizonten buiten de zuiver klassieke muziek te verkennen. Van bij het begin van hun samenwerking, voelden beide artiesten zich bijzonder aangetrokken tot John Dowland, luitspeler en Engels componist van de XVIde eeuw. Via verschillende projecten kwamen ze in contact met de contrabassist André Klenes, die ook een klassieke opleiding genoot, maar die door zijn drang naar avontuur naar hedendaagse formaties in jazz en wereldmuziek was gedreven. Deze harde kern, weldra vervoegd door Jean-François Foliez op klarinet en Martin Lauwers op viool, waagde zich aan het hedendaags en speels herlezen van John Dowland, Claudio Monteverdi, Henry Purcell en Guillaume de Machaut.

Na een eerste album in juli 2013, is Music 4 a While terug met een tweede muzikaal avontuur dat nog krachtiger en gedurfder uit de hoek komt. “Ay Linda Amiga” dompelt ons onder in het universum van de oude en de barokmuziek, maar dan met een nieuwe benadering, beïnvloed door de esthetiek van de jazz. Alle deze klanken en vibraties overstijgen de traditie en traditie betekent niet folklore of reproductie. Integendeel, hier betekent het authenticiteit, geen antieke opgewarmde kost, maar vernieuwing die bekend in de oren klinkt.

Nieuwsbrief

Vul hier je email adres in om je in te schrijven:
 
 
 
vzw "De Vrienden Van Brosella"
Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning
"Les Amis De Brosella" asbl
Sous le Haut Patronage de S.M. le Roi